nedeľa 10. mája 2015

Druhá šanca

Druhá šanca
Toto je ten svet. Svet, v ktorom nikto nehľadí na nikoho iného. Svet, v ktorom sa dostatočne nevenujeme Bohu, ktorý nás stvoril. Vieme to? Nevenujeme sa ničomu inému, len sebe a veciam, bez ktorých by sme si ani svet nevedeli predstaviť. Nevieme sa ničoho vzdať. Nevieme si nič odoprieť. Stávajú sa z nás akési bábky moderného sveta, v ktorom si nestíhame uvedomovať, že jedlo, mobil, zážitok ani sláva, nás neprivedú do Nebeského raja.

Veľakrát kvôli zaslepenosti a závislosti nepočujeme Božie volanie. Nepočujeme ani to, ako sa nám snaží ukázať správny smer. Boh sa však k našim srdciam chce dostať, no my ho do sŕdc nevpúšťame. Musíme mu otvoriť srdce, aby jeho láska dokázala roztopiť ľady a prebúrať múry, ktoré nám bránia milovať a pútajú nás len k zaslepenosti a závislosti.

Akú má z nás podľa teba radosť náš Boh, keď vidí, že žijeme sami pre seba a pre svoje záujmy, či problémy. - ŽIADNU. .... Rovnako je to aj keď sú nám všetci ukradnutí. Keď naše srdce nevidí a necíti, že je tu niekto, kto potrebuje našu pomoc a podporu. Ježiš nás neučil správať sa takto, berme si z neho príklad. ...

Osoba, ktorá práve prežíva nekonečný smútok alebo zranenie, sa bez našej pomoci nepostaví na nohy. Ježiš zobral ťarchu našich hriechov. Spravil to z lásky. Dokážeme to aj my. Aj my dokážeme niekoho zbaviť ťarchy. Teraz záleží už len na tom, ako sa pokúsime zbaviť tej vlastnej. Dokážeme sa zbaviť závislosti? Dokážeme! Ježiš nám dáva silu odhodiť putá, ktorými sme k závislosti pripútaní.. Sila modlitby a Ježišova podpora nám v tom pomáhajú. Musíme veriť.

Milujme sa, pretože aj Ježiš nás miluje a buďme si navzájom oporou.

Treba sa už len zamyslieť: Komu venujeme v priebehu dňa viacej času? Má z nás Boh radosť? Zamyslime sa preto nad tým, čo je nášmu srdcu prednejšie. - Ten, kto si zvolí Boha, nech za nim kráča a ten, kto sa mu otočí chrbtom, dostane vždy ďalšiu šancu na návrat.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára